Saeimā atklāta fotoizstāde “Turpināt dzīvot… skaisti”

(06.10.2016.)

Saeimā ceturtdien, 6.oktobrī, atklāta fotogrāfiju izstāde “Turpināt dzīvot… skaisti”, kas stāsta par sievietēm, kuras uzvarējušas krūts vēzi. Izstādes mērķis ir kliedēt aizspriedumus par vēzi kā neārstējamu slimību. 

Fotoizstādi šodien atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un šī projekta iniciatore Una Liberte. 

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka izstāde kalpo kā sabiedrībai tik ļoti nepieciešamais atgādinājums daudz rūpīgāk izturēties pret savu veselību. "Izstādes autori un fotogrāfijās redzamās skaistās sievietes uzrunā visu sabiedrību kopumā, jo onkoloģiskās saslimšanas un veselības aprūpe ir jautājums, kas attiecas uz ikvienu sabiedrības locekli. Mums visiem kopā jāmeklē risinājumi, kā glābt tautas veselību," sacīja I.Mūrniece. 

Izstāde, ko organizē Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, Saeimas namā atklāta krūts veselības veicināšanas mēneša ietvaros, tādējādi pievēršot uzmanību sociāli jūtīgai tēmai – sievietes krūts veselībai. Izstādes iniciatori atzīmē, ka krūts vēzis patlaban Latvijā ir biežākā onkoloģiskā saslimstība sieviešu vidū, turklāt vērojama tendence, ka pacientes kļūst arvien jaunākas.  

Fotoizstādē iekļauti fotogrāfa Andra Sīmaņa, projekta mākslinieciskā vadītāja Ojāra Griķa un projekta idejas autores, fotostudijas “Aspazija” vadītājas U.Libertes darbi, kura pati savulaik piedzīvojusi krūts vēža slimnieces emocijas.   

Izstāde “Turpināt dzīvot… skaisti” iepriekš bija apskatāma vairākās vietās Latvijā.

Foto no izstādes atklāšanas: www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157671401618933 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=M44HE-KlMuQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā