Saeima rīt lems par Melnkalnes pievienošanos NATO

(05.10.2016.)

Saeima ceturtdien, 6.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par Melnkalnes pievienošanos NATO

Deputātiem galīgajā lasījumā būs jāskata grozījumi Šķīrējtiesu likumā, kas paredz pilnveidot šķīrējtiesu darba tiesisko regulējumu. 

Otrajā lasījumā Saeima skatīs rosinājumu būtiski vienkāršot un paātrināt uzturlīdzekļu saņemšanu bērniem. Jaunais Uzturlīdzekļu garantiju fonda likums, ko deputāti lēmuši virzīt izskatīšanai Saeimā, paredz, ka no uzturlīdzekļu pieprasīšanas līdz naudas saņemšanai būs jāgaida ne vairāk kā trīs mēneši, un tos varēs saņemt arī par pilngadīgiem skolēniem, kuri vēl nav sasnieguši 21 gada vecumu. 

Deputāti otrajā lasījumā lems par jaunu administratīvo pārkāpumu izskatīšanas procedūru, kas paredz veicināt cilvēktiesību ievērošanu, procesuālo taisnīgumu un soda neizbēgamību. Tāpat Saeimai otrajā lasījumā būs jālemj par atbalsta mehānismu kļūdaini iemaksāto administratīvo sodu atmaksai. 

Lai pasažieru pārvadājumiem ieviestu regulējumu kopbraukšanas pakalpojumu jomā, Saeima rīt pirmajā lasījumā lems par Autopārvadājumu likuma grozījumiem. Deputāti konceptuāli arī skatīs Noziedzīgi iegūtas mantas konfiskācijas izpildes likumu un grozījumus vairākos citos likumos, paredzot pilnveidot un efektivizēt noziedzīgi iegūtas mantas konfiskācijas mehānismu. 

Parlaments rīt konceptuāli skatīs konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu ar Kipru un Honkongu. Pirmajā lasījumā Saeima arī lems par likuma grozījumiem, kas paredz precizēt tiesiskās attiecības diplomātiskajā un konsulārajā dienestā. 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi Saeimu papildināt sēdes darba kārtību un rītdien lemt par apropriācijas pārdali, lai varētu daļēji segt līdzekļu deficītu kompensējamo medikamentu un medicīnisko preču apmaksai. 

Deputātiem rīt būs arī jālemj par grozījumu Kriminālprocesa likumā nodošanu izskatīšanai komisijās. Ar likuma izmaiņām, ieviešot Eiropas izmeklēšanas rīkojuma tiesisko regulējumu, plānots pilnveidot sadarbību starp Eiropas Savienības valstu izmeklēšanas iestādēm. 

Rītdienas darba kārtībā arī iekļauts lēmuma projekts par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par korupcijas, lobēšanas, organizētās noziedzības un kontrabandas ietekmi darbības laika pagarināšanu līdz šī gada 21.oktobrim. 

Saeimas 22.septembra sēdes darba kārtībā ir 18 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde