Atzīmējot 21.augusta gadadienu, Jēkaba laukumā iestāda kociņus

(21.08.2016.)

21.augustā par godu Latvijas valsts neatkarības faktiskās atjaunošanas 25.gadadienai Jēkaba laukumā pie parlamenta Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Baltijas valstu deputāti, kuri pirms 25 gadiem balsoja par neatkarības atjaunošanu, iestādīja jaunus kociņus.

Koks ir spēcīgs simbols – iestādīts tas pieņemas spēkā un salapo tikai pēc gadiem, un līdzīgi ir ar valstīm. Pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas mūsu valsts attīstās un pieņemas spēkā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Viņa izteica gandarījumu, ka šodien šajā notikumā esam kopā tieši ar mūsu vistuvākajiem kaimiņiem. 

Arī šoreiz, tāpat kā pirms pieciem gadiem - neatkarības faktiskās atjaunošanas 20.gadadienā -, Jēkaba laukuma apstādījumi papildināti ar ošu un ceriņu krūmu stādījumiem.

1991.gada 21.augustā Latvijas Republikas Augstākā padome pieņēma konstitucionālo likumu “Par Latvijas Republikas valstisko statusu”, tādējādi de facto atjaunojot Latvijas valsts neatkarību un iezīmējot valsts atgriešanos demokrātisko Rietumeiropas valstu saimē.

Līdz ar konstitucionālā likuma pieņemšanu savu juridisko spēku Latvijā zaudēja PSRS likumi. Tieši atsaucoties uz 21.augustā pieņemto likumu, citas valstis atzina mūsu valsts neatkarības atjaunošanu. 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā