Saeimā viesosies Lietuvas Seima Cilvēktiesību komisijas deputāti

(08.06.2016.)

No 9. līdz 10.jūnijam darba vizītē Latvijā uzturēsies Lietuvas Seima Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājas Zitas Žvikienes (Zita Žvikienė) vadītā parlamentāriešu delegācija, lai iepazītos ar Latvijas pieredzi un labās prakses piemēriem, vēršoties pret vardarbību ģimenē.

Lietuvas pārstāvjiem ceturtdien pulksten 16.00 Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēžu zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 16, paredzēta tikšanās ar Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ilzi Celmiņu. 

Savukārt piektdien pulksten 10.00 delegācija tiksies ar Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju Inesei Laizāni un komisijas deputātiem, Juridiskās komisijas deputātiem, Tieslietu ministrijas, Labklājības ministrijas, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Tikšanās notiks Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 10/12.

Tāpat piektdien Lietuvas pārstāvji tiksies ar tiesībsargu Juri Jansonu.

Latvijā līdz ar Seima Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāju Z.Žvikieni ieradīsies arī citi komisijas pārstāvji, kā arī Lietuvas Seima tiesībsargs Augustīns Normants (Augustinas Normantas).

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt