Deputāti dosies uz skolām, lai stāstītu par Saeimas darbu un Eiropas Savienību

(06.05.2016.)

Saeimas deputāti, atzīmējot Eiropas dienu, arī šogad akcijas “Atpakaļ uz skolu” laikā dosies uz skolām, lai skolēniem stāstītu par darbu Saeimā un Eiropas Savienību (ES). 

Akcijas laikā deputāts Hosams Abu Meri (VIENOTĪBA) dodas uz Rīgas Valsts 2.ģimnāziju, deputāte Aija Barča (ZZS) - uz Rīgas Mūzikas internātskolu, bet Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne – Rīgas 64.vidusskolu. 

Deputāts Guntis Kalniņš (ZZS) apmeklē Jēkabpils pamatskolu, Jēkabpils 3.vidusskolu un Vīpes pamatskolu, savukārt deputāts Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) – Balvu profesionālo un vispārizglītojošo vidusskolu un Gulbenes novada Valsts ģimnāziju. 

Uz Salaspils 1.vidusskolu, Rīgas 25.vidusskolu un Salaspils 2.vidusskolu dodas deputāts Veiko Spolītis (VIENOTĪBA), bet deputāte Inguna Sudraba (NSL) - uz Gulbenes 2.vidusskolu, Saldus 1.vidusskolu, Nīkrāces pamatskolu, Rudbāržu internātpamatskolu-rehabilitācijas centru, Vaiņodes internātpamatskolu un Vaiņodes vidusskolu. 

Savukārt deputāte Laimdota Straujuma (VIENOTĪBA) apmeklē Limbažu sākumskolu, deputāte Silvija Šimfa (NSL) – Ludzas 2.vidusskolu un Kārsavas vidusskolu, bet deputāts Juris Viļums (LRA) – Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolu. 

Tāpat akcijas laikā uz skolām dodas arī Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja darbinieki.  

Akciju „Atpakaļ uz skolu” 2007.gadā aizsāka Vācija, kad tā bija ES prezidējošā valsts. Tolaik Vācija aicināja savus pilsoņus, kuri strādā ES institūcijās, doties uz savām skolām, lai iepazīstinātu jauniešus ar darbu ES iestādēs un pašu Eiropas Savienību. Vēlāk akcija kļuva populāra arī citās ES valstīs, tostarp Latvijā.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Piektdien, 29.martā