Ilmārs Latkovskis: mums nav jādod Eiropai politkorektas viltus cerības

(20.01.2016.)

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 20.janvārī, diskutēja par sabiedrības integrācijas darba koordinācijas pilnveidošanu valdības līmenī. Runājot par nākamās valdības uzdevumiem, komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis norādīja, ka topošajam Ministru kabinetam jāizvairās no līdzšinējām neveiksmēm sabiedrības integrācijas pārraudzībā un koordinācijā.

„Bieži vien kreisā roka nezina, ko labā dara,” sacīja I.Latkovskis, uzsverot, ka līdzšinējā valdības darbā trūcis ilgtspējīgas plānošanas jautājumos par sabiedrības integrāciju. „Mums nav jādod Eiropai politkorektas viltus cerības, ka mēs varam uzņemt daudz patvēruma meklētāju. Eiropas politikas nekārtības apstākļos jāsāk reālāk vērtēt no mūsu valdības puses jau solītais, nemaz nerunājot par kādām papildu kvotām,” uzsvēra I.Latkovskis.

Īpašu uzmanību sēdē deputāti veltīja patvēruma meklētāju uzņemšanas tematikai. Virsvadība patvēruma meklētāju jautājumos būtu jāuzņemas tieši Ministru prezidentam pakļautai amatpersonai vai institūcijai, kā to savā rezolūcijā iepriekšējai valdībai jau norādījusi komisija.

Sēdē piedalījās arī Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis, kurš pauda atbalstu premjerministra koordinēta mehānisma izveidei. M.Kučinskis norādīja, ka nav iespējams runāt par jaunām brīvprātīgām „bēgļu kvotām”. Tā vietā ar atbildību jārūpējas par tiem bēgļiem, kurus esam piekrituši uzņemt.

Kā uzsvēra M.Kučinskis, viņa vadītajā valdībā viena no galvenajām prioritātēm būtu ārējās robežas stiprināšana, ieguldot Latvijas un attiecīgi arī Eiropas Savienības ārējās robežas stiprināšanā papildu finanšu līdzekļus.

 

Fotogrāfijas no sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157663579252682
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā