Ināra Mūrniece jauno Japānas vēstnieci aicina uz ciešāku sadarbību ekonomikā

(15.12.2015.)

“Esmu gandarīta, ka nākat no akadēmiskās vides un jūsu specialitāte ir ekonomika. Tieši šīs divas jomas – izglītība un ekonomika – ir mūsu valstu divpusējo attiecību centrā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 15.decembrī, Saeimas namā tiekoties ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mariko Fudži (Mariko Fujii). Vēstniece Latvijas parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē. 

I.Mūrniece uzsvēra, ka abas valstis saista cieša parlamentārā sadarbība, par ko liecina gan aktīvais Saeimas Ārlietu komisijas darbs ar Japānas kolēģiem, gan nesenā Japānas deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu priekšsēdētāja Hirofumi Nakasone (Hirofumi Nakasone) vizīte mūsu valstī.

Latvijai un Japānai ir izveidojusies laba sadarbība transporta un loģistikas jomā, un mēs esam atvērti jaunām investīcijām metālapstrādē un mašīnbūvē, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, kā arī citās nozarēs, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Abu valstu savstarpējās tirdzniecības apjomi pieaug.

Ekonomisko sadarbību vienkāršotu konvencijas par izvairīšanos no nodokļu dubultās uzlikšanas noslēgšana, un mūsu valsts ir ieinteresēta pēc iespējas drīzākā tās noslēgšanā, pauda I.Mūrniece. 

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Japānai par konsekvento un aktīvo atbalstu mūsu valsts uzņemšanai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD). 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157661851057030
Video: https://www.youtube.com/watch?v=7y31hhyRp-4
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde