Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirms konferences LU: valstiskuma ideju Latvijas tauta glabāja savās sirdīs

(08.10.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 9.oktobrī, Latvijas Universitātē atklās konferenci “Latvijas valsts dibināšana – neatkarības atjaunošana”, kuras ietvaros tiks atvērts 20.gadsimta svarīgāko tiesību avotu krājums ar komentāriem konstitucionālajās tiesībās - grāmata “Latvijas valsts tiesību avoti. Valsts dibināšana – neatkarības atjaunošana. Dokumenti un komentāri”. 

“Pateicoties idejai par valstiskuma nepārtrauktību, 1990. un 1991.gadā mūsu valsts tika atjaunota, nevis tikai izveidota kāda no PSRS atdalījusies jaunvalsts. Valstiskuma nepārtrauktība ir pamats, uz kura mums balstīt nākotni, attīstīt valsti, sabiedrību, arī mūsu valsts tiesības. Lai analizētu valstiskuma nepārtrauktību, lai parādītu tā nozīmi, tapusi arī grāmata,” pirms rītdienas konferences uzsver Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece. 

Konference “Latvijas valsts dibināšana – neatkarības atjaunošana” piektdien, 9.oktobrī, notiks Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes konferenču zālē, un tā sāksies pulksten 15.00. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā