Saeimā 3.jūnijā notiek Valsts prezidenta vēlēšanas

(02.06.2015.)

Trešdien, 3.jūnijā, notiks Saeimas ārkārtas sēde. Tā sāksies pulksten 10.00, un darba kārtībā – Valsts prezidenta vēlēšanas. 

Valsts prezidenta amatam izvirzīti Mārtiņš Bondars, Sergejs Dolgopolovs, Raimonds Vējonis un Egils Levits. 

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija Saeimas Prezidijam iesniegusi ziņojumu Saeimai, informējot, ka Valsts prezidenta amatam izvirzītie kandidāti atbilst Valsts prezidenta ievēlēšanas likuma noteikumiem. 

Valsts prezidenta vēlēšanās pirms balsojuma paredzētas debates. 

Pēc debatēm notiek aizklāta balsošana ar vēlēšanu zīmēm. Ja pirmajā vēlēšanu kārtā neviens neiegūst vismaz 51 balsi, par visiem kandidātiem balso otrreiz. Ja arī tad neviens nav ievēlēts, vēlēšanas turpina, katrā nākamajā kārtā izslēdzot kandidātu, kas iepriekšējā kārtā ieguvis vismazāk balsu. Ja pēdējā vēlēšanu kārtā neviens no kandidātiem nav ieguvis 51 balsi, rīkojamas jaunas vēlēšanas. 

Darba kārtība pieejama http://titania.saeima.lv/LIVS12/SaeimaLIVS2_DK.nsf/DK?ReadForm&nr=9ff3cf1a-6255-46f0-aba4-0a96af791d14.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt