Saeima rīt lems par uzdevumu valdībai noteikt nozares, kurās varēs dibināt mikrouzņēmumus

(18.03.2015.)

Saeima rīt, 19.martā, otrajā galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz uzdot Ministru kabinetam noteikt nozares, kurās veicot saimniecisko darbību, mikrouzņēmums būs tiesīgs izvēlēties maksāt mikrouzņēmumu nodokli.

Grozījumi arī paredz saglabāt līdzšinējo mikrouzņēmumu nodokļa likmi deviņu procentu apmērā, bet tas attieksies uz uzņēmuma saimnieciskās darbības pirmajiem trīs gadiem tiem mikrouzņēmumiem, kuriem gada apgrozījums ir no 7000,01 līdz 100 tūkstošiem eiro. Sākot ar uzņēmuma darbības ceturto gadu, likmi plānots noteikt 12 procentu apmērā no apgrozījuma.

Galīgajā lasījumā Saeima rītdien skatīs arī Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma grozījumus, kas paredz atļaut medniekiem, šaujot mežacūkas, izmantot trokšņa slāpētājus (klusinātājus).

Otrajā lasījumā rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauti grozījumi interešu konflikta novēršanas likumā, kas paredz speciālos valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumus noteikt arī Iekšējās drošības biroja priekšniekam un viņa vietniekam. 

Pirmajā lasījumā deputāti skatīs rosinātās izmaiņas Nacionālās operas likumā, kas paredz valsts kapitālsabiedrību turpmāk saukt par Latvijas Nacionālo operu un baletu. 

Rītdien Saeimas deputāti lems par Repatriācijas likumprojekta nodošana izskatīšanai Saeimas komisijās. Likumprojekts izstrādāts, lai īstenotu Reemigrācijas atbalsta pasākumu plānu, paplašinot repatriantu loku un palīdzot repatriantiem adaptēties pirmajā laika posmā pēc pārcelšanās uz dzīvi Latvijā.

Savukārt, lai arī tās ģimenes, kurās ir bērni ar invaliditāti, pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas par patērēto elektrību varētu maksāt mazāk, Saeima lems par Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumu nodošanu izskatīšanai komisijās. 

Komisijām plānots nodot arī divus likumprojektus par nekustamo īpašumu atsavināšanu sabiedrības vajadzībām, lai nodrošinātu pretplūdu aizsargdambja būvniecību Carnikavas novadā.

Saeima rīt lems arī par iesniegto patstāvīgo priekšlikumu par uzdevumu Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijai izvērtēt iespēju samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi siltumenerģijas piegādei mājsaimniecībām.    

Saeimas 19.marta sēdes darba kārtībā iekļauti 15 jautājumi, un darba kārtība pieejama: http://ej.uz/18zs

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas: http://ej.uz/32tv.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt