Saeima rīt lems par Centrālās vēlēšanu komisijas ievēlēšanu

(11.03.2015.)

Saeima ceturtdien, 12.martā, lems par divu lēmumprojektu iekļaušanu parlamenta darba kārtībā, kas paredz ievēlēt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju un tās locekļus. Saeimas Juridiskā komisija iepriekš atbalstīja Arņa Cimdara kandidatūru CVK priekšsēdētāja amatam, savukārt par CVK locekļiem plānots ievēlēt Ritvaru Eglāju, Aleksandru Maļcevu, Innu Laizāni, Kārli Kamradzi, Sniedzi Sproģi, Dzintru Kusiņu un Ingu Vanagu.

Galīgā lasījumā deputāti rīt izskatīs grozījumus likumā „Par valsts sociālo apdrošināšanu”, kas paredz bezdarba apdrošināšanu arī diplomātu dzīvesbiedriem, kuri uzturas attiecīgajā ārvalstī kā diplomātisko un konsulāro dienestu pildošas personas laulātie. 

Deputāti otrajā lasījumā skatīs likumprojektu „Valsts drošības iestāžu amatpersonu izdienas pensiju likums”, kas noteiks izdienas pensiju piešķiršanas un aprēķināšanas kārtību Satversmes aizsardzības biroja, Militārās izlūkošanas un drošības dienesta un Drošības policijas amatpersonām.

Otrajā lasījumā Saeima rīt skatīs arī grozījumus likumā „Par nodokļiem un nodevām”, kas paredz atteikties no nodevas par gaisa kuģu, kā arī Jūras kodeksā noteikto kuģu un kuģošanas līdzekļu reģistrāciju. Grozījumi nepieciešami, lai mazinātu administratīvo slogu, jo nodevas administrēšanas izmaksas salīdzinājumā ar nodevas apjomu patlaban ir nesamērīgi lielas.

Pirmajā lasījumā Saeima skatīs likumprojektu „Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likums”, kura mērķis ir noteikt vienotu tiesisko regulējumu fizisko personu identifikācijas prasībām elektronisko pakalpojumu saņemšanai.

Rītdien Saeimas deputāti lems arī par Civilprocesa likuma grozījumu nodošana izskatīšanai Saeimas komisijās. Tie paredz Elektronisko izsoļu portāla izveidošanu un darbības tiesisko pamatu, kā arī noteiks regulējumu elektroniskā vidē organizētu izsoļu norisei.

Saeimas 12.marta sēdes darba kārtībā ir iekļauti 11 jautājumi, un darba kārtība pieejama: http://ej.uz/zekm .

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas: http://ej.uz/y2hm .


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt