Saeimā ceturtdien atklās izstādi cīņai pret nelegālo cigarešu kontrabandu

(04.02.2015.)

Saeimā ceturtdien, 5.februārī, atklās izstādi „Cīņā ar kontrabandu nav robežu”, kurā būs aplūkojami informatīvo kampaņu plakāti cīņai pret kontrabandas cigaretēm no dažādām pasaules valstīm, tostarp Argentīnas, Meksikas, Kanādas, Ķīnas, Portugāles, Itālijas, kā arī Latvijas.

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Kā liecina jaunākais tukšo cigarešu paciņu pētījums, kas veikts pagājušā gada pēdējā ceturksnī, teju 30 procenti no kopumā Latvijā patērētajām ir kontrabandas cigaretes. Latvija joprojām ir pirmajā vietā Eiropas Savienībā (ES) kontrabandas cigarešu izplatības ziņā. Kontrabandas cigaretes Latvijā aizvien tiek ievestas galvenokārt no Baltkrievijas (66,9 procenti) un Krievijas (29,8 procenti). Daļa no kontrabandas cigaretēm, kas tiek ievestas citās ES valstīs, tur nonāk caur Latviju, norāda LTRK.

Kā norādīts citā pētījumā par nelegālo cigarešu tirgu ES, viens no galvenajiem iemesliem šādas nelegālās tirdzniecības izplatībai ir iedzīvotāju tolerance, kas Latvijā pret kontrabandas precēm ir augstāka nekā citās valstīs.
Izstāde „Cīņā ar kontrabandu nav robežu” Saeimas namā tiek rīkota pēc LTRK ierosinājuma.

Izstādes atklāšana notiks Saeimas nama Lielajā vestibilā ceturtdien, 5.februārī, plkst.10.35.









Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā