I.Mūrniece Drošības policijas gadadienā: šodiena no mums prasa konkrētus soļus un konkrētu rīcību

(18.12.2014.)

 "Šodiena no mums prasa konkrētus soļus un konkrētu rīcību. Tā ir liela mūsu atbildība. Šis laiks nav viegls, tomēr es ticu, ka mēs visi kopā tiksim galā ar visām grūtībām un izaicinājumiem!” To ceturtdien, 18.decembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot Drošības policijas 20.gadadienas jubilejas pasākuma dalībniekus.

„Laiks, kurā mēs dzīvojam, ir īpašs. Šajā laikā tiks pārbaudīts, cik sver mūsu cilvēciskais krietnums, cik stipra ir mūsu apņēmība iestāties par vērtībām, kurām mēs ticam, cik vērti izrādīsies mūsu vārdi iepretim mūsu darbiem. Šis laiks vētīs arī to, vai mums patiesi rūp sava neatkarīga valsts, vai mēs, neatkarīgas Latvijas pilsoņi, esam gatavi par to iestāties. Tā ir liela mūsu atbildība.” 

„Sveicu jūs visus, kas šajos nebūt ne vieglajos atjaunotās Latvijas valsts neatkarības gados ir izgājuši cauri dažādiem profesionāliem izaicinājumiem, kuru risināšanā ir bijušas nepieciešamas jūsu zināšanas, prasmes, garas darba stundas. Tie prasījuši jūsu entuziasmu, uzticību profesionālajai morālei un ātru reaģēšanas prasmi. Kurš, ja ne jūs, zināt, kādiem izaicinājumiem mēs esam pakļauti,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

„Bruņotais konflikts, kas uzliesmojis mums blakus Eiropā, Ukrainā, nav tikai konflikts militārā un teritoriālā jomā. Tas ir arī ideoloģisks konflikts jeb cīņa par citādu pasaules kārtību. Šis konflikts atspoguļojas ne tikai bruņotās uzbrukuma un aizstāvības akcijās, ekonomiskās sankcijās un pretsankcijās, bet visvairāk – cilvēku sirdīs un prātos,” sacīja I.Mūrniece un vērsa uzmanību - ideju un vārdu cīņā Latvija šobrīd atrodas informatīvā kara apstākļos, pret Latviju tiek vērsta masīva Kremļa melu, propagandas un dezinformācijas plūsma.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra: „Arvien dziļāk mēs kā sabiedrība apzināmies savas valsts vērtību un nozīmi, mēs pieaugam un nostiprināmies valstiskumā. Arī Drošības policija pēdējā laikā savu darbu ir aktivizējusi, un mediju ziņas mūs informē par būtiskām un sen gaidītām mūsu drošības speciālistu darbībām.”

Tāpat I.Mūrniece izteica pateicību arī iekšlietu dienesta veterāniem, kuri bija kopā ar Drošības policiju tās pirmajās dienās: „Toreiz bija jāiet cauri organizācijas veidošanas jautājumiem, vienlaikus veicot operatīvā darba uzdevumus deviņdesmito gadu dinamiskajā atmosfērā.”

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt