Deputāti neatbalsta pedagogu atalgojuma publiskošanu

(17.12.2014.)

Par nākamā gada valsts budžeta projektu virzību atbildīgā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija un par izglītības nozari atbildīgā Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien, 16.decembrī, neatbalstīja priekšlikumu publiskot pedagogu atalgojumu.

Priekšlikums Izglītības likumā paredzēja pienākumu valsts un pašvaldības dibinātām vispārējās un profesionālās izglītības iestādēm katru mēnesi savā mājaslapā vai, ja tādas nav, dibinātāja mājaslapā internetā publicēt informāciju par pedagogiem izmaksāto atlīdzību no valsts budžeta, norādot pedagoga vārdu, uzvārdu, amatu, darba algas likmi un tarificēto stundu skaitu. Tāpat valsts dibinātām augstākās izglītības iestādēm būtu jāpublicē informācija par pedagogu atlīdzībās izmaksāto valsts budžeta finansējuma daļu.

Saeima par likumprojektiem „Grozījumi Izglītības likumā”, „Par valsts budžetu 2015.gadam”, „Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2015., 2016. un 2017.gadam”, kā arī par vēl 18 ar nākamā gada budžetu saistītajiem likumprojektiem lems trešdienas, 17.decembra, Saeimas ārkārtas sēdē.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā