Saeima rīt lems vēl par 11 likumprojektu tālāko izskatīšanu

(03.12.2014.)

Ceturtdien, 4.decembrī, Saeima lems, vai turpināt strādāt ar vēl 11 likumprojektiem, kuru izskatīšana nav pabeigta 11.Saeimā. 

Saeima lems, vai turpināt darbu pie likuma grozījumiem, lai pasargātu piegādātājus no negodīgas komercprakses mazumtirdzniecībā, un jauna Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likuma projekta. 

Deputāti arī lems, vai turpināt izskatīt Enerģijas dzērienu aprites likumprojektu, kura mērķis ir regulēt šo dzērienu tirdzniecību un reklamēšanu, tostarp aizliegt tos pārdot jauniešiem, kas jaunāki par 18 gadiem.  

Tāpat rīt plānots lemt, vai turpināt darbu pie likumprojektiem par izdienas pensijām neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā iesaistītajam personālam un valsts drošības iestāžu amatpersonām.  

Atbildīgās komisijas rosina virzīt tālākai izskatīšanai arī Brīvprātīgā darba likumprojektu, statistikas nozares tiesiskā regulējuma projektu, kā arī izmaiņas Dzīvokļa īpašuma likumā par jauniem pienākumiem un tiesībām dzīvokļu īpašniekiem. 

Rītdienas parlamenta sēdes darba kārtībā iekļauts arī lēmuma projekts par Saeimā iesniegtās kolektīvās iniciatīvas „Vēlēšanas internetā” noraidīšanu. 

Tāpat darba kārtībā ir deputātu iesniegtu divu likumprojektu nodošana izskatīšanai komisijās. Vienā no tiem rosināts arī 7.janvāri noteikt par Ziemassvētkiem, bet otrā paredzēts saskaņot Civilprocesa normas par maksātnespējas procesu ar pieņemtajām izmaiņām Maksātnespējas likumā. 

Saeimas 4.decembra sēdes darba kārtībā ir 23 izskatāmie jautājumi, un darba kārtība pieejama http://titania.saeima.lv/LIVS12/SaeimaLIVS2_DK.nsf/DK?ReadForm. 

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/je5d

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt