Deputāti iztaujās ministrijas par 2015.gada budžeta plāniem labklājības un veselības nozarēs

(01.12.2014.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 2.decembrī, izskatīs valdības priekšlikumus labklājības un veselības nozaru finansēšanai nākamajā gadā, informē komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. 

Deputāti uz sēdi aicinājuši Labklājības ministrijas un Veselības ministrijas pārstāvjus, lai iztaujātu par abu nozaru plānoto finansējumu 2015.gadā, kā arī nākamo trīs gadu periodam. 

„Šogad budžeta sagatavošanas grafiks solās būt īpaši saspringts, tādēļ jau laikus lūdzām nozaru pārstāvjus iepazīstināt deputātus ar valdības redzējumu par finansējuma sadalījumu. Lūkosim, kādas ir ministriju prioritātes nākamgad un kādas jaunas iniciatīvas tās piedāvā. Tādējādi komisijas deputāti jau tagad varēs sākt gatavot priekšlikumus budžeta projekta izmaiņām, ja tādas, viņuprāt, būs nepieciešamas,” norāda komisijas priekšsēdētāja.

Komisijas vadītāja arī uzsver, ka uz sēdi aicināti arī nozaru nevalstisko organizāciju pārstāvji, lai deputātiem paustu savu skatījumu par valdības piedāvājumu abu nozaru turpmākai finansēšanai. 

Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks otrdien, 2.decembrī, Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. Komisija par finansējumu labklājības nozarei runās plkst.10.00, bet par finansējumu veselības aprūpei – plkst.11.00. 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā