Saeima ceturtdien lems par vairāku 11.Saeimā nepabeigtu likumprojektu tālāko izskatīšanu

(26.11.2014.)

Ceturtdien, 27.novembrī, Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauti 18 iepriekšējā sasaukumā nepabeigti likumprojekti, kuru izskatīšana var tikt turpināta 12.Saeimā. 

Atbildīgās komisijas rosina Saeimu turpināt izskatīt grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz iespēju pašvaldībām apvienoties, un grozījumus pašvaldību likumā, kas pašvaldībām savas autonomās funkcijas ļaus pildīt arī pašvaldības teritorijai piegulošajos jūras piekrastes ūdeņos. 

Deputāti arī rosina turpināt strādāt pie likumu grozījumiem, kas paredz droša elektroniskā paraksta plašāku izmantošanu. 

Rosināts arī turpināt darbu, lai ar izmaiņām likumā varētu nodrošināt iespēju mājsaimniecībām, kuras izmanto televīzijas programmu retranslācijas pakalpojumus, saņemt tā saucamajā minimālajā pakalpojumu grozā jeb pamatpakā vēl četras televīzijas programmas. 

Tāpat tālākai izskatīšanai deputāti virza grozījumus Vispārējās izglītības likumā, lai noteiktu, ka skolēni centralizētā eksāmena svešvalodā vietā varēs izvēlēties kārtot starptautiski atzītu pārbaudījumu, piemēram, TOEFL (Test of English as a Foreign Language) vai IELTS (International English Language Testing System). 

Lai veicinātu rūpnieciskā īpašuma aizsardzību, Izglītības komisija aicina Saeimu turpināt darbu arī pie jaunā Rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likuma projekta. 

Savukārt, lai veicinātu profesionālās izglītības iestāžu spēju ātri reaģēt uz izmaiņām reģionālajā darba tirgū, grozījumi Profesionālās izglītības likumā, ko plānots turpināt izskatīt, paredz izveidot nozares ekspertu padomi, bet profesionālās izglītības iestādēs jaunu koleģiālu padomdevēju - konventu. 

Saeima lems arī, vai turpināt darbu pie likuma izmaiņām, lai, ieviešot Eiropas Savienības prasības, uzlabotu atkritumu apsaimniekošanu. 

Deputāti rosina turpināt skatīt arī likuma grozījumus, lai dotu tiesības pašvaldībām iznomāt savu zemi jaunu ēku vai būvju celtniecībai. 

Saeima rītdien lems, vai izskatīšanai komisijās nodot likuma projektu, kas noteiks Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu uzturēšanas, izmantošanas, apsaimniekošanas un finansēšanas kārtību. 

Tāpat Saeima lems par likuma projektu, ar kuru Latvija plāno pievienoties 2012.gada 24.maija Līgumam par sadarbību liecinieku aizsardzības jomā. 

Savukārt, lai mazinātu Krievijas piemēroto sankciju ietekmi uz starptautisko autopārvadājumu nozari, Saeima pirmajā lasījumā lems par izmaiņām likumā, ar kurām paredzēts kravas automobiļiem, kuru pilna masa pārsniedz 12 tonnas, piemērot atbrīvojumu no transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksāšanas. 

Rītdienas Saeimas sēdes darba kartībā iekļauti arī divi lēmuma projekti par parlamentāro izmeklēšanas komisiju sastāvu apstiprināšanu – saistībā ar Zolitūdes traģēdiju un bankas „Citadele” pārdošanas jautājumā. 

27.novembra sēdes darba kārtībā kopumā iekļauti 27 jautājumi, un darba kārtība pieejama http://titania.saeima.lv/LIVS12/SaeimaLIVS2_DK.nsf/DK?ReadForm. 

Savukārt rītdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/bc6q.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt