Maksātnespējas administratori 3 mēnešu laikā varēs izlemt, vai kļūt par valsts amatpersonām

(16.10.2014.)

Maksātnespējas administratoriem būs tiesības trīs mēnešu laikā izlemt, vai kļūt par valsts amatpersonām, paredz Saeimā ceturtdien, 16.oktobrī, pirmajā lasījumā pieņemtie grozījumi Maksātnespējas likumā. Likumprojektam Saeima noteica steidzamību.

 Saskaņā ar Saeimā šī gada 25.septembrī pieņemtajiem likuma grozījumiem maksātnespējas administratori no 2015.gada 1.janvāra tiks pielīdzināti valsts amatpersonām, un piedāvātais Maksātnespējas likuma grozījums tiem administratoriem, kuri nevēlēsies turpināt darbu un iegūt valsts amatpersonas statusu, dos iespēju trīs mēnešu laikā pabeigt iesāktos tiesiskās aizsardzības un maksātnespējas procesus.

Likumprojekta iesniedzēji norādījuši, kas šādas izmaiņas ļaus nodrošināt stabilu maksātnespējas un tiesiskās aizsardzības procesu norisi.

Attiecīgus grozījumus Saeima pirmajā lasījumā steidzamības kārtā pieņēma arī valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas likumā.

Par grozījumiem Maksātnespējas likumā un likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” galīgajā lasījumā Saeimā plānots lemt 30.oktobrī.
 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde