Saeimas Prezidijs lemj par darba līguma uzteikuma procedūras uzsākšanu Saeimas Kancelejas direktoram

(09.10.2014.)

Saeimas Prezidijs ceturtdien, 9.oktobrī, nolēma uzsākt Saeimas Kancelejas direktora Māra Steina darba līguma uzteikuma procedūru saistībā ar darba devēja uzticības zaudējumu, pamatojies uz Darba likuma 101.panta pirmās daļas 2.punktu.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz Saeimas Prezidija sēdēs konstatētajiem faktiem, ka Kancelejas direktors nav izpildījis Saeimas Prezidija lēmumus par Saeimas Kancelejas struktūrvienību darbinieku amata pienākumu precizēšanu. Turklāt iepazīstoties ar Saeimas Kancelejas direktora sniegto rakstveida informāciju, Saeimas Prezidijs konstatēja, ka tā pēc būtības nesatur paskaidrojumu par Saeimas Prezidijā pieņemto lēmumu neizpildes iemesliem. 

Saeimas Prezidijs vērtēja šo lēmumu neizpildi kopsakarā ar apstākļiem, kādos tie nav izpildīti, kā arī direktora līdzšinējo darbību, sistemātiski nepildot arī citus Saeimas Prezidija dotos uzdevumus un traucējot Saeimas Iekšējās drošības vadītajam pildīt viņa amata pienākumus. 

Saeimas Prezidijs šodien Saeimas Kancelejas direktoram uzdeva sniegt rakstveida informāciju par to, vai direktors ir darbinieku arodbiedrības biedrs. Tāpat Prezidijs nolēma - ja Kancelejas direktors ir darbinieku arodbiedrības biedrs, pilnvarot Saeimas priekšsēdētāju nosūtīt vēstuli, lai saskaņā ar Darba likuma 110.panta pirmās daļas noteikumiem lūgtu attiecīgo arodbiedrību piekrist darbinieka darba līguma uzteikumam. 

Saeimas Prezidija lēmums tika pieņemts balsojot – par balsoja trīs Saeimas Prezidija locekļi – Solvita Āboltiņa, Inese Lībiņa-Egnere un Jānis Vucāns, pret balsoja Dzintars Rasnačs.
 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt