Saeima lems par konceptuālu atbalstu transtaukskābju ierobežošanai pārtikas produktos

(08.10.2014.)

Lai ierobežotu transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos, Saeima ceturtdien, 9.oktobrī, skatīs grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā. Likumprojekts paredz, ka valdībai līdz nākamā gada 30.jūnijam būs jānosaka transtaukskābju maksimālais daudzums pārtikas produktos.

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Lai novērstu situācijas, kad Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) amatpersonas veic ar padomes darbu nesaistītu radošo vai izglītojošo darbu pamatdarba laikā, bet saņem pilnu mēneša atalgojumu padomē, grozījumi paredz mainīt NEPLP locekļu darba laika uzskaites kārtību, pārejot no mēneša algas likmes uz stundas likmi.

Parlaments otrajā lasījumā vērtēs arī Vietējo pašvaldību referendumu likumprojektu, ar kuru paredzēts noteikt pašvaldību referendumu ierosināšanas un norises kārtību, tostarp dot tiesības iedzīvotājiem atlaist pašvaldības domi.

Otrajā lasījumā Saeima skatīs likumprojektu, kas paredz apdrošināt veselību tiem robežsargiem, kuri, sasniedzot izdienas pensijas vecumu, līdz 1998.gada 1.janvārim tika atvaļināti no dienesta Robežsardzē un kuri līdz pārejai no militārā dienesta robežapsardzības spēkiem uz Iekšlietu ministrijas Robežsardzi robežapsardzības spēkos nodienējuši ne mazāk kā četrus gadus.

Savukārt, lai paplašinātu to amatpersonu loku, uz kuriem attiecas komercdarbības ierobežojumi, tajā ietverot arī NEPLP locekļus, Saeima pirmajā lasījumā skatīs grozījumus likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”.

Konceptuāli Saeima rīt lems par atbalstu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izstrādātajiem grozījumiem Izglītības likumā, kas ir alternatīvi deputātu iesniegtajam likumprojektam. Tie paredz noteikt pienākumu Ministru kabinetam izstrādāt valstiskās audzināšanas vadlīnijas izglītības iestādēs, tādējādi stiprinot skolēnu piederības sajūtu Latvijai un tās pamatvērtībām.

Saeimā iesniegti četri jauni likumprojekti, un parlaments rītdienas sēdē lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir deputātu sagatavots likumprojekts, kas paredz noteikt kārtību, kādā īstenojama Valsts probācijas dienesta sadarbība ar sabiedrības pārstāvjiem notiesāto personu integrācijai sabiedrībā.

Parlaments ceturtdien lems arī par divu tiesnešu apstiprināšanu amatā.

Sēdes darba kārtībā iekļauts arī pastāvīgais priekšlikums par uzdevumu Ministru kabinetam nekavējoties apturēt bankas „Citadele” akciju pārdošanu un sniegt Saeimai izvērstu ziņojumu.

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauti 22 jautājumi, un tā pieejama http://ej.uz/2tk2

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde