Deputāti vērtēs plānoto „ātrās palīdzības” transporta iepirkumu Rīgas reģionam

(08.09.2014.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 9.septembrī, vērtēs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) praksi, organizējot operatīvā medicīniskā transporta iepirkumu Rīgas reģiona vajadzībām. Komisija vēlas pārliecināties, ka ir izdarīts viss, lai transporta pakalpojumi tiktu iepirkti iespējami efektīvi un lietderīgi.

 Patlaban NMPD operatīvā medicīniskā transporta pakalpojumus Rīgas reģionam iegādājas no ārpakalpojumu sniedzēja – A/S „Rīgas Sanitārā transporta autobāze”, gadā samaksājot vairāk nekā 8,5 miljonus eiro. Ņemot vērā, ka līgums ar ārpakalpojumu sniedzēju beidzas 2015.gada aprīlī, NMPD ir izsludinājis publisko iepirkumu par operatīvā medicīniskā transporta un to vadītāju pakalpojumu nodrošināšanu Rīgas reģionā līdz 2022.gadam. NMPD aplēsis, ka pakalpojumu sniedzējam septiņos gados tiks samaksāti vairāk nekā 52,5 miljoni eiro.

 Komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa norāda, ka jauna ilgtermiņa līguma slēgšana ar ārpakalpojumu sniedzēju ir saistīta gan ar būtiskiem finanšu, gan neatliekamās palīdzības sniegšanas riskiem. „Necaurskatāms lēmumu pieņemšanas process, garš paredzamā līguma termiņš, alternatīvu operatīvā medicīniskā transporta pakalpojumu sniedzēju neesamība – tā ir tikai daļa no lietām, kas padara šo darījumu un vienlaicīgi arī sistēmu riskantu. Aicināsim atbildīgās amatpersonas skaidrot radušos situāciju,” informē E.Siliņa.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Veselības ministrijas, Finanšu ministrijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts kontroles, Pārresoru koordinācijas centra un Iepirkumu uzraudzības biroja pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks otrdien, 9.septembrī, plkst.12.00, Jēkaba ielā 11, Saeimas Sarkanajā zālē.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā