Publisko izdevumu komisijas deputāti vērtēs – cik pamatots ir Rīgas satiksmes aprēķinātais sabiedriskā transporta tarifs

(01.07.2014.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien, 2.jūlijā, iepazīsies ar Valsts kontroles revīzijas rezultātiem Rīgas pašvaldības uzņēmumā „Rīgas satiksme” un iztaujās atbildīgās amatpersonas par sabiedriskā transporta biļešu cenas veidošanos galvaspilsētā.

Valsts kontrole revīzijā secinājusi, ka Rīgas sabiedriskā transporta tarifs ir nepamatoti paaugstināts un tā aprēķinos iekļauti darījumi vairāk nekā 16 miljonu eiro apmērā, kas raksturojami kā nelietderīgi un neracionāli, vai kuru nepieciešamības pamatojums nav izsekojams. Komisijas sēdē diskutēsim par to, cik pamatoti palielinātas biļešu cenas, kā arī par nepieciešamību pilnveidot normatīvos aktus sabiedriskā transporta jomā, informē komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Valsts kontroles, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Rīgas domes, SIA „Rīgas satiksme” un Latvijas zvērinātu revidentu asociācijas pārstāvji.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks trešdien, 2.jūlijā, plkst.12.30 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.  







Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt