Solvita Āboltiņa sveiks labākos jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus

(13.06.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 16.jūnijā, Saeimas namā sveiks labākos jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus.

 Latvijas Republikas čempionāta sezonas noslēguma pasākumā tiek sveikti Latvijas Basketbola savienības Jaunatnes basketbola līgas mācībās sekmīgākie spēlētāji, kuriem liecībā nevienā priekšmetā nav zemākas atzīmes par septiņi, kā arī labākie treneri un tiesneši.

 Svinīgajā pasākumā S.Āboltiņa pasniegs arī Valdemāra Baumaņa kausu sezonas labākajiem spēlētājiem – Sigitai Džarcānei un Anžejam Pesečņikam, kuri izcēlušies ar labu sniegumu laukumā un demonstrējuši profesionālu izaugsmi. V.Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Šī sportista vadībā 1935.gadā Latvijas basketbolistu valstsvienība izcīnīja Eiropas čempiona titulu.

Apmeklējot parlamentu, jaunajiem basketbolistiem būs iespēja arī iemēģināt deputātu vietas Saeimas Sēžu zālē un uzzināt vairāk par parlamenta darbu, kā arī nofotografēties kopā ar Saeimas priekšsēdētāju.

Labākie jaunie basketbolisti, viņu treneri, kā arī tiesneši Saeimas namā tiek sveikti ik gadu, un šāds pasākums mācību gada noslēgumā jau ir kļuvis par tradīciju.

Apbalvošana notiks pirmdien, 16.jūnijā, plkst.11.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā