Saeima vērtēs, vai aizliegt iegādāties cigaretes līdz 21 gada vecumam

(11.06.2014.)

Saeima ceturtdien, 12.jūnijā, vērtēs, vai celt vecuma slieksni ierobežojumam iegādāties cigaretes, to palielinot no 18 līdz 21 gadam. Otrajam lasījumam sagatavotie grozījumi likumā, kas reglamentē tabakas izstrādājumu tirdzniecību, reklāmu un lietošanu, paredz virkni stingrāku smēķēšanas un tabakas izstrādājumu tirdzniecības ierobežojumu.

Lai izveidotu Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvo padomi un noteiktu, ka dzīvnieku nogalināšanas aizliegums neattieksies uz kurmju ķeršanu ar mehāniskām lamatām, Saeima galīgajā lasījumā skatīs Dzīvnieku aizsardzības likuma grozījumus.

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs arī grozījumus likumā „Par policiju”, kas paredz jaunu pienākumu policistiem palīdzēt būvinspektoriem iekļūt ēkās vai būvēs, kuras apdraud cilvēku dzīvību un kurās īpašnieks negrib ielaist uzraugu.

Saeima rīt galīgajā lasījumā lems par atbalstu grozījumiem pievienotās vērtības nodokļa likumā, kas paredz ar nodokli neaplikt cilvēka orgānu, mātes piena un cilvēka asiņu piegādes.

Lai izstrādātu stingrākus jūras vides aizsardzības pasākumus, Saeima galīgajā lasījumā skatīs arī grozījumus Jūras vides aizsardzības likumā.

Tāpat, lai veicinātu konkurētspēju medijiem, kuri ievēro normatīvo aktu prasības, Saeima lems par konceptuālu atbalstu grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz paplašināt atbildību par masu informācijas līdzekļu darbības noteikumu pārkāpumiem.

Ceturtdien Saeima lems arī par vairāku iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.

Sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas, un deputāti lems, vai izskatīt likumprojektu, kas paredz no 2020.gada paaugstināt finansējumu aizsardzībai ne mazāk kā divu procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī trīs tiesnešu apstiprināšana amatā.

12.jūnija Saeimas sēdē kopumā ir 28 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/otpj

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/7dic

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta