Sporta apakškomisija atbalsta Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžas būvniecību

(22.05.2014.)

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti ceturtdien, 22.maijā, diskutējot par iespējamajiem Murjāņu Sporta ģimnāzijas attīstības scenārijiem, pauda atbalstu skolas daudzfunkcionālās manēžas, kā arī dienesta viesnīcu, internāta un administrācijas ēkas būvniecībai.

„Murjāņu sporta ģimnāzijas pārbūve atrisinātu gan sporta infrastruktūras jautājumu, gan uzlabotu ģimnāzijas audzēkņu ikdienas sadzīves apstākļus. Šī gada budžetā šim mērķim jau ir atvēlēti gandrīz deviņi miljoni eiro, un arī iepirkumā uzvarējušais piedāvājums iekļaujas šajā summā. Tomēr nav skaidrs, kādēļ Izglītības ministrija vēl apsver variantu veikt tikai ģimnāzijas rekonstrukciju par aptuveni četriem miljoniem eiro, kas būtībā nozīmē tikai nedaudz uzlabot esošo infrastruktūru,” situāciju iezīmē Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs un uzsver – nav skaidrs, kādēļ tiek pieļauta iespēja iztērēt tikai pusi no ģimnāzijai paredzētajiem līdzekļiem.

„Murjāņu sporta ģimnāzijas pārbūvei atbalstu šodien pauda arī visas ģimnāzijā pārstāvēto sporta veidu sporta federācijas. Turklāt, ņemot vērā to intereses savu sporta veidu izaugsmē, arī sporta federācijas varētu sniegt savu devumu sporta ģimnāzijas attīstībā,” uzsvēra I.Klementjevs.

 

Foto no apakškomisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157644777894841
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā