Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiekas ar Etiopijas ārlietu ministru

(21.05.2014.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš trešdien, 21.maijā, tikās ar Etiopijas Federatīvās Demokrātiskās Republikas ārlietu ministru Berhani Gebri Kristosu (Berhane Gebre-Christos). Tikšanās laikā pārrunāts Latvijas un Etiopijas divpusējo attiecību potenciāls.

„Nākamā gada pirmajā pusē Latvija kļūs par prezidējošo valsti Eiropas Savienības Padomē, un mūsu prezidentūras darba kārtībā būs arī jautājumi, kas skar Āfriku. Savukārt Etiopija ir viena no attīstītākajām Āfrikas valstīm. Tāpēc, lai arī abas valstis ģeogrāfiski šķir liels attālums, ir būtiski veicināt Latvijas un Etiopijas divpusējās attiecības,” uzsver O.Ē.Kalniņš. Vienlaikus viņš akcentē, ka arī ANO darba kārtībā nereti ir ar Āfrikas kontinentu saistīti jautājumi, un arī tāpēc ir būtiski sekmēt Latvijas un Etiopijas kā ANO dalībvalstu sadarbību.

Tikšanās laikā O.Ē.Kalniņš arī sacīja, ka šonedēļ Rīgā gaidāmais Āfrikas forums, kuru organizē Ārlietu ministrija un kurā plānotas diskusijas par aktuālo situāciju Āfrikā, ir labs solis Latvijas un Āfrikas valstu attiecību sekmēšanai.

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157644774751575/
Materiālu izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt