Budžeta komisijā uzklausīs Finanšu policiju par rīcību ēnu ekonomikas efektīvākā apkarošanā

(19.05.2014.)

Otrdienas, 20.maija, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdes darba kārtībā iekļauts jautājums par Finanšu policijas darbību efektīvākā ēnu ekonomikas apkarošanā. Ziņot par šo jautājumu uz komisijas sēdi aicināti pārstāvji no Valsts ieņēmumu dienesta, Finanšu ministrijas un Finanšu policijas pārvaldes.

 „Pēdējo gadu laikā Saeima ir veikusi grozījumus likumos, tādējādi Finanšu policiju nodrošinot ar jauniem un efektīviem instrumentiem cīņai pret ēnu ekonomiku un nodokļu izkrāpšanas shēmām. Izvērtējot šo jauninājumu ietekmi uz Latvijas ekonomiku, jāatzīmē, ka ir vērojami nozīmīgi uzlabojumi. Ja pirms likumu izmaiņām tika atklātas pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanas shēmas, kas darbojās trīs četru gadu garumā, un to atklāšanai bija nepieciešams vismaz gads, tad šobrīd šis laiks ir būtiski samazinājies,” norāda Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

 J.Reirs uzsver: „No valsts viedokļa ir ārkārtīgi svarīgi ne tikai novērst PVN izkrāpšanu, bet arī likvidēt esošās krāpšanas shēmas, piedzīt zaudējumus un reāli sodīt shēmu organizatorus un izpildītājus. Finanšu policijas, Valsts ieņēmumu dienesta un Finanšu ministrijas pārstāvjus ziņot par darbību efektīvākai ēnu ekonomikas apkarošanai esam aicinājuši, jo, neskatoties uz acīmredzamo progresu, vidēji ēnu ekonomikas apjoms joprojām ir lēšams virs 20 procentiem no mūsu valsts iekšzemes kopprodukta. Tas nozīmē, ka darbības nepieciešams pastiprināt.”

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde otrdien, 20.maijā, notiks pulksten 10.00 Jēkaba ielā 10/12 106.telpā. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde