Publisko izdevumu komisija atkārtoti vērtēs Rīgas brīvostas paveikto Valsts kontroles sniegto ieteikumu ieviešanā

(13.05.2014.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien, 14.maijā, uzklausīs Valsts kontroles (VK) viedokli par Rīgas brīvostas pārvaldei sniegto ieteikumu ieviešanas progresu.

2013.gada decembrī komisija secināja, ka pretēji pārvaldes amatpersonu solījumiem ieteikumus ieviest agrāk, nekā to prasa VK, lielākā daļa netika ieviesti pat noteiktajā termiņā. „Uzklausot atbildīgo amatpersonu skaidrojumus, komisija nolēma līdz šī gada 15.aprīlim pagarināt termiņu, līdz kuram Rīgas brīvostas pārvaldei jāievieš ieteikumi un par tiem jāinformē komisija. Rīgas brīvostas pārvalde noteiktajā termiņā ir rakstiski informējusi par ieviešanas gaitu, tomēr komisija vēlas pārliecināties, ka VK ieteikumi ir ieviesti pēc būtības, nevis veikta formāla atskaitīšanās,” norāda komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa.

VK 2013.gadā, veicot revīziju Rīgas brīvostas pārvaldē, konstatēja, ka pārvaldes rīcība nav atbildusi labas pārvaldības principiem un normatīvo aktu prasībām, kā rezultātā ir tikusi pieļauta nelikumīga un nelietderīga rīcība ar mantu un finanšu līdzekļiem.

Tāpat 14.maija komisijas sēdē deputāti plāno uzklausīt Satiksmes ministrijas pārstāvjus par paveikto ostu reformas jomā. Uz nepieciešamību pilnveidot ostu pārvaldību ir norādījusi gan VK, gan Pasaules Banka, tādēļ šī gada sākumā tika izveidota darba grupa, kuras uzdevums bija sniegt satiksmes ministram priekšlikumus ostu konkurētspējas stiprināšanai un pārvaldības uzlabošanai. Komisija vēlas noskaidrot, kādus pasākumus un kādos termiņos atbildīgās institūcijas plāno veikt, lai uzlabotu Latvijas ostu darbību, informē E.Siliņa.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Valsts kontroles, Satiksmes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Rīgas domes un Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks trešdien, 14.maijā, plkst.12.30, Jēkaba ielā 11, Saeimas Sarkanajā zālē.







Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt