Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies ЕS nacionālo parlamentu spīkeru konferencē Viļņā

(06.04.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 6. līdz 8.aprīlim uzturēsies darba vizītē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, kur piedalīsies Eiropas Savienības (ES) nacionālo parlamentu spīkeru konferencē.

S.Āboltiņa kā galvenā runātāja uzstāsies konferences diskusiju sesijā par starpparlamentu sadarbību ar Austrumu partnerības valstīm.

Darba vizītes ietvaros pirmdien, 7.aprīlī, Saeimas priekšsēdētāja kopā ar Itālijas un Luksemburgas parlamentu priekšsēdētājiem parakstīs vienošanos par sadarbību prezidentūras ES Padomē trio ietvaros, lai efektīvi sagatavotu un īstenotu valstu prezidentūru parlamentāro dimensiju. Itālijas, Latvijas un Luksemburgas prezidentūras trio ilgs no 2014.gada vidus līdz 2015.gada beigām.

 Tāpat Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa pirmdien kopā ar kolēģiem no Lietuvas un Austrumu partnerības valstīm piedalīsies preses konferencē par Austrumu partnerības jautājumiem.

 ES nacionālo parlamentu spīkeru konferencē dienas kārtībā ir arī tādi temati kā parlamentu loma ekonomikas un finanšu krīzes seku risināšanā, subsidiaritātes principa pārbaude parlamentos piecus gadus pēc Lisabonas līguma spēkā stāšanās, kā arī starpparlamentu sadarbība brīvības, drošības un tiesiskuma jomā.

 Konference ir viens no lielākajiem un pēdējais pasākums pēc Lietuvas prezidentūras ES Padomē, ko organizē nacionālais parlaments. Starptautiskajā pasākumā kopumā piedalīsies 300 parlamentāro delegāciju locekļi un viesi no ES nacionālajiem parlamentiem, Eiropas Parlamenta un Austrumu partnerības valstīm. Konferencē būs arī Eiropas Parlamenta prezidenta Martina Šulca (Martin Schulz) un Eiropas Komisijas prezidenta Žozē Manuela Barrozu (José Manuel Barroso) videouzrunas.

 

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt