Noslēgušās 4.Jauniešu Saeimas vēlēšanas

(17.03.2014.)

16.martā noslēdzās 4.Jauniešu Saeimas vēlēšanas. Kandidatūras dalībai iesniedzis 101 jaunietis, par kuru idejām kopumā atdotas 5563 balsis. Lielākais balsu skaits, ko vienam pretendentam izdevās piesaistīt savai idejai, ir 423. Jauniešu Saeimā iekļuvušo kandidātu saraksts tiks publicēts 19.martā mājaslapā www.jauniesusaeima.lv.

Jauniešu Saeimā iekļūs simts jaunieši, kuru idejas par Latvijas attīstību vēlēšanu laikā guvušas vislielāko atbalstu. Idejas varēja pieteikt kādā no pieciem tēmu blokiem. Visaktīvāk jaunieši savu viedokli izteica par izglītību un kultūru – šajā jomā iesniegtas 54 idejas, kā arī sadaļā „Mana ideja Latvijai”, kurā saņemtas 22 jauniešu idejas.

Jauniešu Saeimā būs pārstāvēti visi Latvijas reģioni. Visaktīvāk jaunieši kandidēja Rīgas vēlēšanu apgabalā, kā arī no Vidzemes un Zemgales.

Pēc vēlēšanu rezultātu apkopošanas jauniešiem nedēļas laikā būs jāapstiprina sava dalība Jauniešu Saeimā.

No 20.februārta līdz 16.martam katrs vēlētājs varēja nobalsot tikai par viena kandidāta piedāvāto ideju, bet savu izvēli vēlēšanu laikā drīkstēja mainīt, pārceļot balsi no viena kandidāta idejas pie citas. Divu nedēļu laikā kopš Jauniešu Saeimas vēlēšanu sākuma mājaslapa www.jauniesusaeima.lv apmeklēta jau vairāk nekā 25 700 reižu.

Projekta centrālais notikums būs 25.aprīlī, kad ievēlētie 4.Jauniešu Saeimas 100 deputāti sanāks Saeimas namā. No jauniešu idejām taps deklarāciju projekti, kuriem ievēlētie deputāti varēs iesniegt priekšlikumus un par noslēguma dokumentiem vienoties, debatējot nozaru komisiju un Jauniešu Saeimas sēdēs. Jauniešiem būs iespēja mācīties pierādīt savas idejas pamatotību, tās ieviešanas nepieciešamību un meklēt kompromisus.

Jauniešu Saeima notiks jau ceturto reizi. Pasākumu rīko Saeima. Informatīvie atbalstītāji ― sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio. 

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos draugiem.lv, Youtube un Twitter ― @jauniesusaeima. 

Uzzini, kas sagaida 4.Jauniešu Saeimas dalībniekus 25.aprīlī: https://www.youtube.com/watch?v=6fxjOywk7kY
Jauniešu Saeimas deputātu pieredzes stāsti: https://www.youtube.com/watch?v=ArgHLWoXPPk
Materiālu izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt