Juridiskā komisija nākamnedēļ pirmajā lasījumā skatīs Satversmes ievaddaļas projektu

(06.03.2014.)

Saeimas Juridiskā komisija pirmdien, 10.martā, izskatīs Satversmes grozījumu projektu, kas paredz papildināt valsts pamatlikumu ar ievaddaļu jeb preambulu.

Kā norāda komisijas priekšsēdētaja Ilma Čepāne, komisijas sēde tiek plānota ar konstitucionālo tiesību ekspertu un vēsturnieku līdzdalību, diskutējot par mūsu konstitūcijas ievaddaļas nepieciešamību un tās saturu.

Juridiskās komisijas sēdē aicināti piedalīties konstitucionālo tiesību eksperti Egils Levits, Ringolds Balodis, Mārtiņš Mits un Lauris Liepa, vēsturnieki Ainārs Lerhis un Valters Ščerbinskis, kā arī Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesore Skaidrīte Lasmane.

Satversmes ievadā paredzēts norādīt mūsu valsts galvenās vērtības, kā arī faktorus, kas norāda uz valsts identitāti un valsts nepārtrauktības doktrīnu. Preambulas projektā arī uzsvērta latviešu valodas īpašā loma saliedētas sabiedrības veidošanā. Tāpat norādīts uz indivīda atbildību un saistību ar sabiedrību, kā arī atzīmēta Latvijas loma starptautiskajā un Eiropas kontekstā, akcentē I.Čepāne.

Juridiskās komisijas sēdes notiks pirmdien, 10.martā, plkst.9.30 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt