Saeima skatīs lēmumprojektu par Krievijas agresiju Ukrainā

(05.03.2014.)

Saeima ceturtdien, 6.martā ārkārtas sēdē skatīs lēmumprojektu par Krievijas agresiju Ukrainā. Lēmumprojekts paredz stingri nosodīt Krievijas Federācijas militāro agresiju Ukrainā un uzsvērt Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, kā arī Ukrainas Verhovna Radas leģitīmajai varai.

Lai noteiktu policijai plašākas tiesības aizsargāt ģimenes vardarbībā cietušos, nekavējoties pieņemot lēmumu par varmākas nošķiršanu, Saeimas kārtējā sēdē, kas notiks pēc ārkārtas sēdes, deputāti galīgajā lasījumā skatīs grozījumus likumā „Par policiju”. Tie saistīti ar Saeimā jau galīgajā lasījumā pieņemtajiem likuma grozījumiem, paredzot personu pret vardarbību aizsargāt arī civilprocesa ietvaros.

Tāpat Saeima galīgajā lasījumā vērtēs jauno Arodbiedrību likumu, ar ko paredzēts modernizēt līdzšinējo arodbiedrību regulējumu.

Savukārt ar grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā plānots aizliegt bērnu iesaistīšanu arī pornogrāfiskos priekšnesumos. Tāpat šis galīgajam lasījumam sagatavotais likumprojekts paredz paplašināt to personu loku, kuri drīkst izskatīt ar bērnu tiesību aizsardzību saistītās lietas un kuriem nepieciešamas speciālas zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā.

Lai efektivizētu un pastiprinātu patērētāju tiesību un interešu aizsardzību, galīgajā lasījumā deputāti vērtēs grozījumus Negodīgas komercprakses aizlieguma likumā, kas paredz iespēju atbildīgajām iestādēm stingrāk uzraudzīt komercprakses īstenotājus, kā arī likt šādas prakses pārkāpējiem apstiprināt rakstveida apņemšanos novērst pārkāpumus, tostarp atlīdzināt patērētājiem nodarītos zaudējumus.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti lūgs iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā, noteikt tiem steidzamību un pieņemt pirmajā lasījumā grozījumus likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, ar ko paredzēts no šī gada 1.jūnija augļkopībā un dārzeņkopībā nodarbinātajiem sezonas laukstrādniekiem piemērot iedzīvotāju ienākuma nodokļa 15 procentu likmi.

Tāpat deputāti skatīs lēmuma projektu par Saeimas ziemas sesijas slēgšanu šī gada 14.aprīlī un pavasara sesijas sākšanu 22.aprīlī. 

Saeimas darba kārtībā ir arī deputātu sagatavotu likumprojektu nodošana izskatīšanai Saeimas komisijās.

Saeimas 6.marta sēdes darba kārtībā kopumā ir 19 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/2us1

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/g467.   


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt