Saeimas komisija iztaujās atbildīgās iestādes par elektroenerģijas cenu kāpuma kompensēšanu mazturīgajiem

(03.03.2014.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti otrdien, 4.martā, uz Saeimu aicinājuši atbildīgo ministriju pārstāvjus, lai iztaujātu par progresu, izstrādājot elektroenerģijas cenu kāpuma kompensēšanas mehānismu maznodrošinātām un trūcīgām personām.

 „Plānots, ka pirmais rēķins ar paaugstinātu tarifu būs jāmaksā jau maijā, tādēļ jau tagad jābūt skaidram cenu kāpuma kompensēšanas mehānismam. Elektroenerģijas tirgus brīvlaišana būtisku ikmēneša izdevumu palielinājumu nestu tieši sociāli mazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām. Lai to kompensētu, valsts budžetā ir paredzēti līdzekļi, taču ministrijas joprojām nav spējušas piedāvāt mehānismu, kā šos līdzekļus sadalīt,” norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. Vienlaikus A.Barča uzsver: risinājumam ir jābūt iespējami vienkāršam un nebirokrātiskam, lai nenāktos apmaksāt jaunas ierēdņu štata vietas.

 Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks otrdien, 4.martā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. Tajā aicināti piedalīties Ekonomikas ministrijas, Labklājības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas un Latvijas Pensionāru federācijas pārstāvji.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt