Saeima atbalsta Ilgtspējīgas attīstības komisijas izveidošanu parlamentā

(13.02.2014.)

Saeima ceturtdien, 13.februārī, konceptuāli atbalstīja grozījumu Saeimas kārtības rullī, kas parlamentā paredz izveidot Ilgtspējīgas attīstības komisiju.

Iepriekš, par likumprojekta virzību atbildīgajā Juridiskajā komisijā apspriežot jaunas komisijas izveidi, likumprojekta iesniedzēju vārdā deputāts Gaidis Bērziņš, aicinot atbalstīt komisijas izveidošanu, uzsvēra, ka „ideja par atsevišķu pastāvīgo komisiju nav jauna, un par to dažādos līmeņos ir spriests jau agrāk. Ilgtspējīgas attīstības jautājumi patlaban ir izkaisīti pa vairākām institūcijām, tāpēc šī būtu iespēja tos skatīt vienuviet. Tā būtu arī iespēja stiprināt Saeimas kapacitāti un palielināt parlamenta lomu mūsu valsts ilgtspējīgas attīstības plānošanā un stratēģiski svarīgu jautājumu risināšanā.” 

Plānots, ka Ilgtspējīgas attīstības komisija pārraudzīs Nacionālā attīstības plāna un Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam ieviešanu, kā arī uzraudzīs šo plānošanas dokumentu pārskatīšanu. Tāpat plānots, ka jaunā komisija, sniedzot savus atzinumus un priekšlikumus, līdzdarbosies citu stratēģisku un starpnozaru plānošanas dokumentu izstrādē, kā arī konceptuālu jautājumu risināšanā.  

Patlaban Saeimā darbojas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas uzraudzības apakškomisija, un grozījums Saeimas kārtības rullī rosināts, lai stiprinātu parlamenta lomu mūsu valsts attīstības jautājumu risināšanā, norāda likumprojekta autori. 

Par grozījumiem Saeimas kārtības rullī parlamentam būs jālemj vēl divos lasījumos. 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā