Saeima lems par Latvijas pievienošanos līgumam par Eiropas Stabilitātes mehānismu

(29.01.2014.)

Saeima ceturtdien, 30.janvārī, galīgajā lasījumā lems par likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt līgumu „Par Eiropas Stabilitātes mehānisma dibināšanu”. Tādējādi Latvija kā eirozonas valsts kļūs par Eiropas Stabilitātes mehānisma dalībvalsti ar pilnām tiesībām un pienākumiem. Galīgajā lasījumā Saeima arī lems par likumprojektu, kas regulēs Latvijas pārstāvības jautājumus Eiropas Stabilitātes mehānisma institūcijās - valdē un direktoru padomē.

 Pirms rītdienas Saeimas sēdē iekļauto jautājumu izskatīšanas pulksten 9.00 deputāti turpinās lemt par 23.janvāra Saeimas sēdes darba kārtības jautājumiem. Galīgajā lasījumā tiks skatīti grozījumi interešu konflikta novēršanas likumā, kas paredz paplašināt valsts amatpersonas deklarācijā obligāti norādāmās informācijas apjomu, un likumprojekts, kas paredz par 30 gadiem pagarināt termiņu, kādā likumā noteiktā kārtībā iespējams konstatēt kādas personas sadarbības faktu ar Valsts drošības komiteju. Tāpat Saeima izskatīs Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā gala ziņojumu.

Informācija par 23.janvāra Saeimas sēdē neizskatītajiem jautājumiem pieejama http://ej.uz/bowe

 30.janvāra Saeimas sēdē deputāti lems par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likumprojekts, kas izstrādāts valdībā, lai nodrošinātu vienlīdzīgu un godīgu konkurenci pārtikas mazumtirdzniecībā, tostarp ierobežojot iepirkumu varas izmantošanu pret piegādātājiem, Publisko pakalpojumu likumprojekts, ar kuru paredzēts nodrošināt vienkāršāku un iedzīvotājiem pieejamāku un ērtāku publisko pakalpojumu saņemšanu elektroniski, kā arī grozījumi nodokļu un nodevu likumā, lai atvieglotu datu iesniegšanu Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanās sistēmā. 

Tāpat deputāti lems par grozījumu likumā „Par zemes privatizāciju lauku apvidos” nodošanu komisijām. Izmaiņas likumā rosinātas, lai veicinātu lauksaimniecības zemes saglabāšanu lauksaimnieciskajai ražošanai, paredzot iespēju ikvienai personai, kas vēlas nodarboties ar lauksaimniecisko ražošanu, to iegādāties.

Savukārt konceptuāli Saeima rīt pirmajā lasījumā skatīs jauno tiesisko regulējumu šķīrējtiesu izveidei un darbam, bet galīgajā lasījumā - likumu grozījumus, kas paredz atteikties no reģistrācijas apliecību un to dublikātu izsniegšanas masu informācijas līdzekļiem un reliģiskajām organizācijām.

Kopumā Saeimas 30.janvāra sēdē iekļauti 19 izskatāmie jautājumi, un sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/i855.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un atbildes pieejamas http://ej.uz/jki4.    

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt