Solvita Āboltiņa: valsts var pastāvēt tikai tad, ja tai ir stipri tiesiskie pamati

(20.11.2013.)

„Tieslietu ministrija ir viens no tiem stiprajiem balstiem, kas ikdienā visvairāk atbalsta, spēcina un gādā par varu, bez kuras nav iedomājama neviena tiesiska valsts – tiesu varu,” to uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 19.novembrī, sveicot Tieslietu ministriju 95 gadu jubilejā.

„Tas nav kāds abstrakts darbs, kāda abstrakta funkcija, kas mehāniski tiek veikta kaut kur. Šo kopīgo darbu paveicat jūs, Tieslietu ministrijas darbinieki, tās ir jūsu domas, idejas un attieksme, kas veido Tieslietu ministrijas tēlu dienu no dienas. Tādēļ šajā vakarā man ir patiess pagodinājums ne vien kā Saeimas priekšsēdētājai, bet arī kā bijušajai tieslietu ministrei, sveikt jūs. Vienlaikus vēlos pateikties ikvienam Tieslietu ministrijas darbiniekam par lielo un nozīmīgo darbu mūsu valsts labā,” sacīja S.Āboltiņa. 

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka mūsu valsts pamatlicējiem, 1918.gadā dibinot mūsu valsti, bija skaidrs, ka tieši Tieslietu ministrijas izveidošana ir viens no vissvarīgākajiem uzdevumiem: „Tādēļ jau nākamajā dienā pēc Latvijas valsts proklamēšanas - 1918.gada 19.novembrī - tika likti pirmie pamati ministrijas izveidei.” 

Uzrunājot klātesošos, S.Āboltiņa arī atzina, ka „novembra dienas parasti ir drūmākās dienas rudenī. Tomēr tieši šajās dienās Latvijā vēsturiski norisinājušies mūsu valsts izveidošanās nozīmīgākie notikumi. Pirms deviņdesmit pieciem gadiem mūsu valsts dzima ļoti grūtos un sarežģītos apstākļos, tomēr šodien, pieminot pagātnes notikumus, mēs visi esam vienoti gaišās kopības sajūtās, svinot savas valsts brīvības un neatkarības svētkus. Ticu, ka visiem klātesošiem arī šī - Tieslietu ministrijas svētku diena - ir gaiša un svinīga”.


Fotogrāfijas pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157637847408673/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas  

 

 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt