Saeimā pirmo reizi notiks Baltijas jūras parlamentārās konferences darba grupas sēde

(01.11.2013.)

Pirmdien, 4.novembrī, Saeimas namā notiks Baltijas jūras parlamentārās konferences (BJPK) Sociālās un veselības aprūpes inovāciju darba grupas pirmā sēde. Pirmo reizi BJPK pastāvēšanas vēsturē par kādas darba grupas vadītāju ievēlēts Baltijas valstu pārstāvis - Baltijas Asamblejas prezidents un Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Raimonds Vējonis. 

„Viscaur vēsturē cilvēki ar idejām – kuri domā atšķirīgi un cenšas mainīt lietu kārtību – vienmēr saukti par problēmu radītājiem. Arī Baltijas Asamblejā mēs bieži esam centušies ieviest pozitīvas pārmaiņas – mūsu ideju un dažkārt nepopulāro lēmumu dēļ arī mēs, iespējams, esam saukti par problēmu radītājiem, bet tas ir tas, kas liek pasaulei griezties. Panākumus sasniedz tie, kas iegulda laiku inovatīvās iniciatīvās – mēs zinām, ka inovatīva pieeja sniedz labākos rezultātus ekonomikas un konkurētspējas celšanai Baltijas jūras reģionā,” konferences tematu iezīmē R.Vējonis. 

Paredzēts, ka BJPK Sociālās un veselības aprūpes inovāciju darba grupas sēdē piedalīsies parlamentārieši no Baltijas valstīm, Dānijas, Norvēģijas un Vācijas, kā arī Ziemeļu Padomes pārstāvji un eksperti. 

BJPK ir 1991.gadā dibināts Baltijas jūras reģiona valstu parlamentāriešu forums, kurā strādā parlamentārieši no 11 nacionālajiem parlamentiem, 11 reģionālajiem parlamentiem un piecām reģiona parlamentārajām organizācijām. Saeima šajā forumā ir iesaistījusies kopš tā pirmsākumiem, un to pārstāv Baltijas Asamblejas Latvijas delegācija. 

BJPK Sociālās un veselības aprūpes inovāciju darba grupas sēde notiks pirmdien, 4.novembrī, plkst.9.30 Jēkaba ielā 10/10, 407.telpā. 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā