Arī izdienas pensiju saņēmējiem būs atbilstoša apliecība

(15.10.2013.)

Personām, kurām piešķirtas izdienas pensijas, no nākamā gada izsniegs izdienas pensijas saņēmēja apliecību. To paredz grozījumi izdienas pensiju piešķiršanu regulējošos likumos, ko otrdien, 15.oktobrī, otrajā lasījumā kā steidzamus atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija.

 Likumprojekta autori norāda – tādējādi tiek novērsta situācija, ka izdienas pensiju saņēmēji ir nevienlīdzīgākā situācijā, jo bez tām nevar pilnvērtīgi izmantot privātā sektora piedāvātās iespējas, piemēram, atlaides aptiekās vai veikalos, ko var iegūt, uzrādot pensionāra apliecību.

Komisija šodien atbalstīja grozījumus trīs likumos, paredzot apliecību izdošanu bijušajiem diplomātiem, prokuroriem un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniekiem. Saeima iepriekš jau veikusi grozījumus vairākos citos likumos, paredzot apliecības izsniegšanu pārējām izdienas pensiju saņēmēju grupām.

Saeima par izmaiņām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā, Prokuroru izdienas pensiju likumā un Diplomātu izdienas pensiju likumā otrajā galīgajā lasījumā lems ceturtdien, 17.oktobrī. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā