Saeima rīt lems par nākamā gada valsts budžeta projektu

(02.10.2013.)

Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, lems par 2014.gada valsts budžeta projektu. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis lūdzis Saeimu rītdien lemt par valsts budžeta projekta nodošanu izskatīšanai komisijās. Saeimā iesniegts likumprojekts „Par valsts budžetu 2014.gadam”, likumprojekts „Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2014., 2015. un 2016.gadam”, kā arī grozījumi 41 likumā, kas saistīti ar valsts budžetu. Nākamā gada valsts budžets paredz vairākus prioritārus pasākumus, lai mazinātu nabadzību un ienākumu nevienlīdzību, uzlabotu demogrāfisko situāciju un stiprinātu valsts konkurētspēju. Budžets pirmo reizi sastādīts eiro valūtā. 

Saeima rītdien konceptuāli lems par grozījumiem Darba likumā, kas paredz izmaiņas attiecībā uz darba līgumos un darba sludinājumos iekļaujamo informāciju, asinsdonoriem piešķiramo atpūtas dienu skaitu, disciplinārsodu piemērošanas termiņiem, atvaļinājuma naudas izmaksu, darba un atpūtas laika regulējumu, kā arī to darbinieču aizsardzību, kuras baro bērnu ar krūti.

Tāpat konceptuāli pirmajā lasījumā parlaments rītdien lems par grozījumiem Autopārvadājumu likumā, kas paredz noteikt kārtību pasažieru neregulārajiem pārvadājumiem, un grozījumiem Pacientu tiesību likumā, kas paredz, ka no šī gada 25.oktobra pacienti par ārstniecības laikā veselībai un dzīvībai nodarīto kaitējumu varēs prasīt kompensāciju arī par ārstniecības izdevumiem.

Rītdienas sēdē deputāti arī lems, vai nodot izskatīšanai komisijās Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sagatavotos grozījumus likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kas paredz paplašināt valsts amatpersonu deklarācijā obligāti norādāmās informācijas apjomu. Amatpersonām būs jāsniedz detalizētākas ziņas par saviem ienākumiem un mantisko stāvokli.

Kopumā Saeimas 3.oktobra sēdes darba kārtībā iekļauti 20 jautājumi, un sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/q7qy.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem, tostarp par uzņēmumu „Latvijas Mobilais Telefons” un „Lattelecom” apvienošanu un par iedzīvotāju veselības aprūpi Latvijā. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/787e



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī