Valsts pārvaldes komisija klātienē iepazīsies ar norēķinu kārtību par komunālajiem pakalpojumiem

(03.09.2013.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 4.septembrī, dosies uz Baltezeru, lai izbraukuma sēdē Rīgas ūdensapgādes muzejā kopā ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem apspriestu tiešo norēķinu sistēmas ieviešanas ekonomisko ietekmi.

„Rītdienas izbraukuma sēdē ar siltuma, ūdens apgādes, kanalizācijas nodrošināšanas un atkritumu izvešanas pakalpojumu sniedzējiem esam iecerējuši apspriest plānoto iespēju iedzīvotājiem par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem norēķināties ar tiešajiem maksājumiem bez mājas pārvaldnieka starpniecības,” informē Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

Komisijas priekšsēdētājs arī uzsver, ka Saeima otrajā lasījumā ir pieņēmusi grozījumus Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, kas paredz tiešo norēķinu ieviešanu par siltumenerģijas vai ēkas apkurei nepieciešamās dabasgāzes vai ūdens piegādi, kā arī par kanalizācijas, atkritumu izvešanas pakalpojumu un koplietošanas vajadzībām paredzētās elektroenerģijas nodrošināšanu dzīvojamai mājai.

Izbraukuma sēdē Valsts pārvaldes komisijas deputāti tiksies ar Rīgas pilsētas pašvaldības pakalpojumu sniedzējiem, iepazīsies ar pastāvošo norēķinu kārtību, kā arī apspriedīs plānotās tiešo norēķinu sistēmas ieviešanas mikro un makroekonomisko ietekmi.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas izbraukuma sēde trešdien, 4.septembrī, notiks pulksten 10.30 Rīgas ūdensapgādes muzejā Baltezerā, Ādažu novadā, sūkņu stacijā „Baltezers”.





Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī