Eiropas lietu komisijā diskutēs par vienota ES regulējuma nepieciešamību ostu pakalpojumiem

(23.07.2013.)

Vai nepieciešams Eiropas Savienības (ES) līmeņa regulējums, kas sekmētu atklātību un vienlīdzību, izvēloties ostas pakalpojumu sniedzējus, vai arī šie jautājumi būtu jāatstāj pašu dalībvalstu kompetencē? Šis būs viens no galvenajiem apspriežamajiem jautājumiem Eiropas lietu komisijas sēdē, kas sasaukta trešdien, 24.jūlijā. Eiropas Komisijas izstrādātais regulas projekts cita starpā paredz atklātu konkursu rīkošanu par atsevišķu pakalpojumu nodrošināšanu ostās, kā arī pienākumu ostu pārvaldēm nodrošināt finanšu caurskatāmību.

„Jautājumā par vienota Eiropas Savienības regulējuma nepieciešamību komisija ir saņēmusi atšķirīgus un pat pretējus viedokļus no ministrijām, Konkurences padomes, Valsts kontroles un nozares nevalstiskajām organizācijām. Deputātiem rīt būs iespēja uzklausīt visu iesaistīto pušu viedokļus un lemt, vai būtu nepieciešams vērtēt regulas priekšlikuma atbilstību subsidiaritātes un proporcionalitātes principam,” norāda Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa – Lukaševica. 


Komisijas rītdienas darba kārtībā ir arīdzan sākotnējās nacionālās pozīcijas par ES un Ukrainas Asociācijas nolīguma noslēgšanu izskatīšana. 

Saeimas Eiropas lietu komisijas sēde notiks trešdien, 24.jūlijā, plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā