Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piedalīsies Lietuvas prezidentūras ES Padomē atklāšanas pasākumos

(03.07.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 3. līdz 5.jūlijam darba vizītē apmeklēs Lietuvas Republiku, kur teiks uzrunu kaimiņvalsts parlamenta Seima svinīgajā sēdē par godu Lietuvas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē atklāšanai.

Plānots, ka svinīgajā sēdē klātesošos uzrunās arī Lietuvas prezidente, Lietuvas parlamenta priekšsēdētājs un vicespīkers, kā arī Īrijas, Igaunijas, Horvātijas un Polijas parlamentu priekšsēdētāji. Tāpat uzrunu teiks Eiropas Parlamenta viceprezidents.

Tāpat plānota svinīgā karogu pacelšana Lietuvas galvaspilsētas Neatkarības laukumā, kā arī izstādes „Vienotā Eiropā” atklāšana.

Prezidentūras ietvaros katra ES dalībvalsts rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem kļūst par prezidējošo valsti ES Padomē un vada tās darbu. Latvija būs prezidējošā valsts ES Padomē 2015.gada pirmajā pusgadā un šo pienākumu pildīšanu uzņemsies pirmo reizi.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt