4.maijā Saeima sanāks uz Neatkarības atjaunošanas 30.gadadienai veltīto svinīgo sēdi

(30.04.2020.)

Pirmdien, 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, Saeima attālināti sanāks uz svinīgo sēdi. Tā sāksies pulksten 12.00, un uzrunu sēdē teiks Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Ievērojot nepieciešamību ievērot fizisko distanci, 4.maija svinīgā Saeimas sēde norisināsies videokonferences formātā, deputātiem uzturoties vairākās atsevišķās parlamenta telpās. Ikviens interesents to varēs vērot tiešraidē Saeimas mājaslapā, kā arī Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio

Sēdē piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, kā arī 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka.

No rīta pulksten 9.00 Rīgas Domā attālināti notiks Latvijas neatkarības atjaunošanas 30.gadadienai veltīts ekumeniskais dievkalpojums, kam varēs sekot līdzi tiešraidē Latvijas Televīzijā.

Tāpat šajā dienā, godinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 30.gadadienu, Saeimas Prezidija locekļi noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa

 

Mediju ievērībai
Ņemot vērā aktuālo situāciju ar Covid-19 vīrusa izplatību un valstī noteiktos ierobežojumus, lūdzam ar izpratni izturēties pret faktu, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvji Saeimas sēdes norisei varēs sekot vienīgi attālināti. Sēdes tiešraide, kā ierasts, tiks nodrošināta Saeimas mājaslapā. Šis ir nepieciešams piesardzības solis ārkārtas situācijā, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 izplatīšanās riskus.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde