Saeimas priekšsēdētāja oficiālā vizītē apmeklē Dienvidkoreju

(21.05.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 21. līdz 25.maijam uzturas oficiālā vizītē Korejas Republikā. 

„Koreja ir augsti attīstīta pasaules ekonomika, G20 dalībvalsts, Eiropas Savienības 8.lielākais tirdzniecības partneris. Tāpēc Latvijai ir pēc iespējas pilnīgāk jāizmanto tās iespējas, ko var sniegt ekonomiskā sadarbība un Korejas investīciju piesaiste. Pozitīvi piemēri abu valstu attiecībās jau ir, un pērn Latvijas eksports uz Koreju audzis gandrīz par trešdaļu, taču potenciāls ir daudz lielāks,” norāda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, uzsverot, ka ekonomika būs viens no galvenajiem sarunu tematiem šīs vizītes ietvaros.

Korejas Republika ir aktīva starptautisko un reģionālo organizāciju dalībvalsts, tāpēc Latvijai ir svarīgi panākt Dienvidkorejas atbalstu Latvijas uzņemšanai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), kas ir viens no mūsu valsts stratēģiskajiem mērķiem, lai īstenotu konkrētas sadarbības ieceres ar Dienvidāzijas reģionu.

Saeimas priekšsēdētāja norāda, ka Latvija ir ieinteresēta veidot ciešas un daudzpusīgas ilgtermiņa attiecības ar Koreju visos līmeņos – gan politiski un ekonomiski, gan arī kultūrā, izglītībā un tūrismā. Pateicoties veiksmīgajam politiskajam dialogam un pieaugošajam ekonomiskās sadarbības potenciālam, Koreja nesen Latvijā ir atvērusi savu diplomātisko pārstāvniecību.

Vizītes ietvaros S.Āboltiņai plānotas tikšanās ar Korejas Republikas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāju Kanu Čanhi (Kang Chang-hee) un Korejas Republikas Ministru prezidentu Čunu Honvonu (Chung Hong-won), kā arī Korejas un Latvijas parlamentārās draudzības grupas prezidentu Pjunu Džeilu (Byun Jae-ill).

Lai iepazītos ar biznesa un kultūras vidi Dienvidkorejā, Saeimas delegācija apmeklēs uzņēmumu Samsung Electronics, kā arī Dienvidkorejas Starptautiskās sadarbības aģentūru.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas sekretāra biedrs Jānis Vucāns un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu loceklis Vladimirs Reskājs.

2011.gadā Latvijā oficiālā vizītē viesojās Korejas Republikas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētājs, un šī ir Latvijas puses atbildes vizīte.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā