Saeimas deputāti piedalās akcijā „Atpakaļ uz skolu 2013”

(07.05.2013.)

Saeimas deputāti, atzīmējot Eiropas dienu, jau sesto gadu pēc kārtas akcijas „Atpakaļ uz skolu” ietvaros šī gada aprīlī un maijā apmeklē skolas visā Latvijā, kur skolu audzēkņiem stāsta par darbu Saeimā un Eiropas Savienībā (ES).

 Akcijas ietvaros deputāts Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) apmeklē Rīgas 25.vidusskolu, Inita Bišofa (RP) Krotes Kronvalda Ata pamatskolu, Lolita Čigāne (Vienotība) Rīgas Zolitūdes ģimnāziju, Edmunds Demiters (RP) un Inese Lībiņa-Egnere (RP) Talsu Valsts ģimnāziju, bet Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) Kārļa Videnieka Rīgas 77.vidusskolu.

Deputāts Kārlis Eņģelis (RP) viesojas Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, Zanda Kalniņa-Lukaševica (RP) Lubānas vidusskolā, Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) Valmieras Valsts ģimnāzijā, Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) Ēveles pamatskolā, Rencēnu pamatskolā, Burtnieku Ausekļa vidusskolā un Matīšu pamatskolā, bet Vineta Poriņa (VL-TB/LNNK) apmeklē Jelgavas Spīdolas ģimnāziju.

Elīna Siliņa tiekas ar Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolēniem, bet Jānis Upenieks akcijas ietvaros viesojas Madonas Valsts ģimnāzijā, Madonas pilsētas 1.vidusskolā, Ogres valsts ģimnāzijā, Ogres 1.vidusskolā, Valmieras Viestura vidusskolā, Valmieras 5.vidusskolā un Valmieras Valsts ģimnāzijā. Savukārt deputāts Viktors Valainis apmeklē Jelgavas Valsts ģimnāziju, Juris Viļums (RP) tiekas ar Ezernieku vidusskolas skolēniem, Inga Vanaga (RP) viesojas Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā, bet Valdis Zatlers (RP) Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā.

Šī gada akcijā piedalās arī Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs, ar skolu programmu „Iepazīsti Saeimu” viesojoties Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā.

Akcijas laikā valsts pārvaldē un ES institūcijās un nevalstiskajā sektorā strādājošie dodas uz skolām, lai stāstītu jauniešiem par savu darbu un ES. Šādas tikšanās jauniešiem palīdz labāk izprast, kā darbojas ES un valsts pārvalde. Saeima akcijā piedalās jau sesto gadu.

Pērn akcijā piedalījās 60 dalībnieki un apmeklēja 66 skolas, tiekoties ar 3200 skolēniem. Saeima 2012.gadā ar 11 dalībniekiem bija aktīvākā akcijas atbalstītāja.

Akciju „Atpakaļ uz skolu” 2007.gadā aizsāka Vācija, kad tā bija ES prezidējošā valsts. Tolaik Vācija aicināja savus pilsoņus, kuri strādā ES institūcijās, doties uz savām skolām, lai iepazīstinātu jauniešus ar darbu ES iestādēs un pašu Eiropas Savienību. Vēlāk akcija kļuva populāra arī citās ES valstīs, tostarp Latvijā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt