Deputāti vērtēs sociālās apdrošināšanas pabalstu ierobežojumu pamatotību

(23.04.2013.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti kopsēdē trešdien, 24.aprīlī, iepazīsies ar valdības sagatavoto ziņojumu par to, vai joprojām ir pamatoti līdz 2014.gada beigām noteiktie valsts pabalstu izmaksas ierobežojumi.

„Aizvien dzirdam ziņas par valsts ekonomikas straujo izaugsmi un veiksmīgo krīzes pārvarēšanu, taču iedzīvotājiem, kuri saņem sociālās apdrošināšanas pakalpojumus, joprojām jāsamierinās ar krīzes laika risinājumiem. Sociālās iemaksas tiek veiktas pilnā apmērā, bet slimības naudas, bezdarbnieka pabalsta un vecāku pabalsta izmaksām joprojām ir noteikti griesti. Rīt noskaidrosim, kāda ir valdības pozīcija šajā jautājumā un vai ierobežojumi patiešām jāsaglabā vēl visu nākamo gadu,” norāda Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Saeima 2009.gada jūnijā pieņēma likumu „Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam”, krīzes periodā paredzot pensiju un pabalstu izmaksu ierobežojumus. Likums paredz, ka Ministru kabinets divas reizes gadā izvērtē turpmāku sociālās apdrošināšanas pakalpojumu izmaksas ierobežojumu pamatotību un ziņo par to Saeimai.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas kopsēde notiks trešdien, 24.aprīlī, plkst.10.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.




Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde