Saeimā ikgadējā forumā tiksies Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas parlamentu par aizsardzības politiku atbildīgo komisiju deputāti

(18.04.2013.)

Piektdien, 19.aprīlī, Saeimā notiks Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas parlamentu aizsardzības komisiju gadskārtējais forums, kurā parlamentārieši diskutēs par aktuālajiem drošības un aizsardzības jautājumiem.

Gadskārtējā foruma atklāšanā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Foruma pirmajā daļā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas, kā arī Norvēģijas, Dānijas un Zviedrijas politiķi runās par globālo drošību un cilvēkdrošību, kā arī nākotnes izaicinājumiem šajās jomās. Tāpat parlamentārieši diskutēs par Baltijas valstu iesaisti Ziemeļvalstu aizsardzības sistēmā. Šajā foruma daļā ievadrunas teiks Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas profesore Žaneta Ozoliņa un Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis.

Savukārt otrā foruma daļa būs veltīta drošības izaicinājumiem Baltijas jūras reģionā, kā arī reģiona drošības un sadarbības militārajiem aspektiem. Šajā foruma daļā klātesošos uzrunās aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Drošības un aizsardzības jautājumiem veltītā foruma noslēgumā klātesošos uzrunās A.Latkovskis.

Forums notiks piektdien, 19.aprīlī, plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas parlamentu aizsardzības komisiju delegācija Latvijā uzturēsies no 18. līdz 19.aprīlim.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt