Apkopotas 3.Jauniešu Saeimai iesniegtās idejas

(03.04.2013.)

Tuvojoties Jauniešu Saeimai, idejas, ar kurām kandidāti vēlēšanu laikā sacentās par iekļūšanu 3.Jauniešu Saeimā, apkopotas četru deklarāciju projektos. Jaunieši, kuri 26.aprīlī pulcēsies Saeimas namā, aicināti iepazīties ar deklarāciju projektiem un izteikt priekšlikumus to uzlabošanai.

Deklarāciju projekti pieejami Jauniešu Saeimas mājaslapā www.jauniesusaeima.lv, un tajos ietvertas jauniešu idejas četrās jomās – ilgtspējīgas un racionālas izglītības sistēmas veidošanā, bērnu un jauniešu veselības politikā, tautsaimniecības un konkurētspējas veicināšanā un Eiropas Savienības jautājumos.

Jauniešu Saeimā iekļuvušie jaunieši savus priekšlikumus deklarāciju projektu pilnveidošanai ir aicināti iesniegt līdz 11.aprīlim, tos sūtot uz e-pastu info@jauniesusaeima.lv. Iesniedzot priekšlikumus, tiem jābūt pēc iespējas precīzi formulētiem, kā arī jānorāda deklarācijas projekts un konkrēts tās punkts, ko vēlas grozīt. Ar deklarāciju projektiem iesniegtajiem priekšlikumiem no 22.aprīļa varēs iepazīties Jauniešu Saeimas mājaslapā.

3.Jauniešu Saeimas deputāti iesniegtos priekšlikumus apspriedīs, 26.aprīlī strādājot kādā no četrām nozaru komisijām – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Tautsaimniecības, agrārās vides un reģionālās politikas komisijā vai Eiropas lietu komisijā.

Atšķirībā no iepriekšējās Jauniešu Saeimas šogad jauniešiem ir iespēja prioritārā kārtībā norādīt komisijas, kurās vēlētos darboties. Dalība pirmās prioritātes komisijā būs atkarīga no iegūto balsu skaita vēlēšanās.

3.Jauniešu Saeimas vēlēšanās kandidēja 123 jaunieši, par kuru idejām kopumā tika atdotas 6610 balsis. Jaunieši savas idejas varēja pieteikt kādā no pieciem tēmu blokiem, un visaktīvāk viedoklis tika pausts par izglītības un kultūras jautājumiem.

Jauniešu Saeimā būs pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli reģiona iedzīvotāju skaitam, un projekta centrālais notikums būs 26.aprīlī, kad ievēlētie 3.Jauniešu Saeimas deputāti sanāks Saeimas namā. 

3.Jauniešu Saeimas vēlēšanas notika no 18.februāra līdz 17.martam interneta vietnē – vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv

Jauniešu Saeima notiks jau trešo reizi. Pasākumu rīko Saeima kopā ar sadarbības partneri ― biedrību „Latvijas Bērnu forums”. Informatīvie atbalstītāji ― sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos draugiem.lv, youtube.com untwitter.com ― @jauniesusaeima, @jekaba11.

Videosižets par 3.Jauniešu Saeimas darba kārtību - https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jp2rHqMJGZs
Izmantojot materiālu, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā