Āboltiņa Luksemburgas bankas prezidentam: Latvija ir izpildījusi visus Māstrihtas kritērijus un ir gatava pievienoties eirozonai

(13.03.2013.)

„Kopš 2012.gada septembra Latvija izpilda visus Māstrihtas kritērijus, kas ir pamats, lai mūsu valsts tiktu uzņemta eirozonā,” norādīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, trešdien, 13.martā tiekoties ar Luksemburgas Bankas prezidentu Gastonu Reinešu (Gaston Reinesch) un akcentējot Latvijas stratēģisko mērķi 2014.gadā pievienoties eirozonai.

S.Āboltiņa informēja Luksemburgas Bankas prezidentu par to, ka Latvija 2012.gadā ar 5,5 procentu iekšzemes kopprodukta pieaugumu bija visstraujāk augošā tautsaimniecība Eiropas Savienībā (ES). „Ticam, ka eirozonas paplašināšana, aicinot savā lokā fiskāli atbildīgas valstis, dos labumu visai eirozonai un stiprinās uzticību eiro,” sacīja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka ES jau ir panākusi daudz ekonomiskās un finansiālās situācijas stabilizēšanā, taču vienlaikus ir redzams, ka nedrīkst pazemināt ambīcijas attiecībā uz turpmākām reformām. „Vēlamies redzēt stipru un stabilu Eiropas Savienību un eirozonu. Mēs atbalstām turpmāku Ekonomiskās un monetārās savienības attīstību un arī parlamentā diskutējam par iespējām iesaistīties tās uzraudzībā,” sarunā ar G.Reinešu uzsvēra S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 11. līdz 13.martam pēc Luksemburgas parlamenta priekšsēdētāja Lorēna Mozāra (Laurent Mosar) ielūguma uzturas oficiālā vizītē Luksemburgā. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem