Vējonis: rītdienas BA Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas sēde iezīmēs jaunu pagriezienu Baltijas valstu sadarbībā

(07.02.2013.)

„Rītdien Saeimā notiekošā Baltijas Asamblejas Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas sēde pavērs jaunu lapu Baltijas sadarbībā un iezīmēs jaunu pagriezienu kopīgas Baltijas valstu ārējās ekonomiskās politikas attīstībā,” uzsver Baltijas Asamblejas prezidents Raimonds Vējonis.

„Kopīgu investīciju projektu un kopīgas ārējās ekonomiskās politikas jautājumi ir būtiski ne tikai visam Baltijas reģionam, bet arī katrai valstij atsevišķi. Manuprāt, tiem jābūt prioritārajiem Baltijas valstu starpparlamentārās un starpvaldību sadarbības dienaskārtības jautājumiem,” akcentē R.Vējonis.

Baltijas Asamblejas (BA) Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas sēdē plānots runāt par kopīgiem pasākumiem ekonomiskās izaugsmes un nodarbinātības paaugstināšanai, kopīgu investīciju projektu veicināšanu un Baltijas valstu sadarbību kopīgās ārējās ekonomiskās politikas stiprināšanu. Tāpat tiks pārrunātas nepieciešamās darbības Baltijas valstu interešu stiprināšanai globālajā tirgū un kopīgā biznesa veicināšanai.

Sēdē piedalīsies BA pārstāvji, Baltijas valstu parlamentārieši, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, Satiksmes ministrijas pārstāvji un Baltijas valstu biznesa un uzņēmējdarbības nozaru pārstāvji.

BA Komitejas sēde notiks piektdien, 8.februārī, plkst.9.30 Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē, 409.telpā, Jēkaba ielā 10/12, Rīgā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem